Kedvezményezett neve: TRADE KONTAKT Kft.

Projekt címe: TECHNOLÓGIAI FEJLESZTÉS A TRADE KONTAKT KFT.-NÉL

Szerződött támogatás összege: 70,70 MILLIÓ FORINT

A támogatás mértéke (%-ban): 50%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2016.12.31.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-15-2015-00225

Cégünk által eddig gyártott erőművi kondenzátorok technológiai és termelési megújítását határoztuk el.
A gyártás és összeszerelés alvállalkozókkal és sok szállítással történt, ami nehézkessé tette a megrendelési határidők betartását és a gyártás gazdaságossága alacsony szintű volt.
Azonban az utóbbi hónapok szakmai mozgolódása, és az újabb ajánlatkérések (pl. Paks II. és Siemens ajánlatkérés) következményeként felülvizsgáltuk üzletpolitikánkat, stratégiai tervünket, és úgy döntöttünk, hogy a kondenzátor-gyártás határozottan perspektivikus tevékenység, perspektivikus termék.
Különösen akkor, ha a korábbi gyártási tapasztalatok alapján új termék és új technológia bevezetésével fejlesztjük üzemünket. A fejlesztéshez szükségessé vált egy CNC fúró-maró berendezés megvásárlása, és a termelési folyamat újratervezése és újraszervezése.

   

                 


A tervezés során arra törekedtünk, hogy a gyártást teljes mértékben, saját hatáskörben, saját eszközökkel tudjuk megvalósítani. A pályázatunkban egyetlen eszköz szerepel.A beszerezni kívánt berendezés az „Új nagy nyomatékú és pontosságú CNC lemezfúró központ”, 141 MHUF nettó értékben. A berendezés telepítéséhez szintezett rezgéscsillapított gépalapot kellett készíteni, valamint a meglévő aljzatbetont olajálló bevonattal ellátni. Az oldalfalakat szintén olajálló, és takarítható bevonattal fedtük be. A beruházásnak ezt a részét pályázaton kívül, saját erőből valósítottuk meg.